Horten Facade

Year
2008

Between Classic and Modern

3XNs design for Danish Law Firm Horten’s new head office by the waterfront North of Copenhagen reflects the duality between the classic and the modern, combining solidity with an advanced choice of sustainable materials that express the profile of Horten’s practice.

Unique Facade Design

The travertine-clad facade elements were developed especially for this building’s complex geometry while taking on board the requirements for sustainability. The elements were designed to ensure a pleasant working climate with maximum daylight conditions while avoiding direct sunlight. The north-facing window sections protects against direct heat gain with their glass panes forming a 3D figure facing the water. The building units are consciously designed to ensure that the energy consumption is 10 per cent less than required by the guidelines in the Danish building code.

Flexible and Communicative Work Space

The emphasis is placed on a spatial experience with optimum daylight conditions in the individual offices as well as in communal areas. The flexible office environment encourages knowledge sharing, informal meetings and interdepartmental communication which means that employees benefit mentally and physically from their new surroundings.

Copenhagen, Denmark
2008

info text

X > <